Spåra ip adress till person

Att spåra ip adress till person är inte helt enkelt, inte lika enkelt som att tex spåra ip adress geografiskt. IP-adressen är i första hand kopplad via personens ISP (bredbandsleverantör), det är dom som delar ut IP-adressen till personen. Vissa ISP använder sig av fasta IP-adresser, då får man samma IP-adress vid varje uppkoppling, andra och mer vanligt är att man får en IP-adress tilldelad sig vid varje anslutning (uppstart), det blir då en slumpmässigt eller sekventiellt ledig IP-adress från det spannet av ip adresser som leverantören har.

Hur spåra ip adress till person

1. Börja med att ta reda på vilken ISP (bredbandsleverantör) som äger IP-adressen.
2. För att kunna ta reda på vem som döljer sig bakom en viss IP-adress som ägs av ovan ISP måste du kontakta ISP för att få uppgifterna om vem som nyttjade aktuell ip-adress vid aktuell tidpunkt utlämnade.
3. Dom flesta ISP kräver polisanmälan för att lämna ut uppgifter. Föreligger inget brott bakom ditt behov kommer det att bli svårt att få ut namn på personen i fråga. Har det förekommit något brott så är en polisanmälan rätt väg att gå.

27 reaktioner till “Spåra ip adress till person”

 1. Hej,
  Nån som kan hjälpa mig, hur spårar man personen med ip-adress 37.120.153.254 ? ?Nedanstående nformation fick jag från märklig avsändare ” kingui” om att någon okänd loggat in på mitt konto och om det inte var jag blev jag ombedd byta mina lösenord. Fick den i min epost.

  Logging method: google
  Browser used: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.
  (KHTML, like Gecko) Chrome/114.0.0.0 Safari/537.36
  Time: Mon, 05 Jun 2023 10:56:46 UTC
  If it wasn’t you, please change your password and contact our support
  soon as possible.
  Tack för svar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *